Çoğunluğunu otlu yemekler ve zeytinyağlıların oluşturduğu Çeşme mutfağında, birbirinden lezzetli balıklar da bulunmaktadır.
İzmir kumrusu, sakız reçeli, kalamarı, ıstakozu, ahtapotu, zeytinyağlı enginarı, lokma tatlısı, radika salatası ve sakızlı tatlıları ile bilinen Çeşme Mutfağı, ziyaretçilerine unutulmaz bir ziyafet sunmaktadır.
Deniz börülcesi, kuşkonmazı, beybi enginarı, cibezi, sarmaşık otu, arap saçı ve turp otu gibi binbir çeşit şifalı ot ile yapılan yemekleri ile de Çeşme’ye gelen turistleri unutulmaz lezzetlerle ağırlar.
Birbirinden lezzetli Çeşme otları ile kendine has yapılmış yemekleri tadıp bu destinasyonda popüler olan tatlıları deneyimlemek için; Asma Yaprağı, Kapari Bahçe, İmren ve Veli Usta’yı listenize ekleyebilirsiniz.